Ενεργό ρόλο στο πρόβλημα που έχει προκύψει στο λιμάνι του Πειραιά δείχνει να αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο οποίος είχε την Δευτέρα το απόγευμα διερευνητική συνάντηση με τον πρέσβη της Κίνας παρουσία και του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη. Η επαφή πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Πάγκαλου χωρίς να ανακοινωθεί επισήμως και μετά από σχετικό αίτημα της πρεσβείας. Η κινεζική πλευρά φέρεται δυσαρεστημένη και ασκεί πιέσεις προκειμένου να δοθεί λύση, ενώ το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται στην Ελλάδα και ο πρόεδρος της Cosco Γουέι Τζιαν Φου.
Για την εμπλοκή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και για το κατά πόσο θα έχει ειδική διαμεσολαβητική αποστολή μίλησε ο Γ. Πεταλωτής, κάνοντας λόγο για διακριτούς ρόλους. «Στον ΟΛΠ πηγαίνει ο κ. Ανωμερίτης, την ευθύνη για την πολιτική της Ναυτιλίας την ασκεί η κα Κατσέλη, ο κ. Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο, όπου υπάρχουν ζητήματα, να παρεμβαίνει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Από κυβερνητικής πλευράς δηλώνουν πάντως πως θα υπάρξει σεβασμός στις συμφωνίες, αν και δεν παραλείπουν να επαναλάβουν τη διαφωνία για την αρχική υπογραφή της σύμβασης. «Και πριν και μετά τις εκλογές μιλάμε για μια σύμβαση, που δεν μας ικανοποιεί» τόνισε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας όμως πως «από εκεί και πέρα έχει κυρωθεί και έχει γίνει νόμος».
Υποστηρίζοντας επίσης ότι «οι επενδύσεις από το εξωτερικό και μάλιστα μεγάλες επενδύσεις είναι ένα μέρος της αγοράς και σαφώς μας ενδιαφέρουν, διότι βεβαίως κρίνεται η αξιοπιστία μας ως προς τους εταίρους», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου για να ανοίξει το λιμάνι και τόνισε: «Ωστόσο, δεν σταματάμε την προσπάθειά μας να τη βελτιώσουμε (σ.σ. τη σύμβαση) προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος».
Στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για την εξεύρεση λύσης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε την Παρασκευή σύσκεψη με τον νέο πρόεδρο του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη, τον νομάρχη Πειραιά Γ. Μίχα και βουλευτές της περιοχής.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 30 επισκέπτες και κανένα μέλος