Σε δέκα ημέρες θα έχει ψηφισθεί από τη Βουλή η σχετική διάταξη για την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, όπως ανέφερε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου.
Η κ. Διαμαντοπούλου, που είχε ενημερωτική συνάντηση στο κτίριο της ακτής Βασιλειάδη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για θέματα ναυτιλίας, Νικόλαο Λίτινα, αναφέρθηκε και στα προβλήματα της ακτοπλοΐας, και συγκεκριμένα στο μεταφορικό ισοδύναμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο εξορθολογισμός του δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ήταν ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν πρόσφατη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την ακτοπλοΐα. Όπως δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου, πρόθεση του υπουργείου είναι το μεταφορικό κόστος της ξηράς να ισοδυναμεί με το μεταφορικό κόστος και στη θάλασσα.

Την Παρασκευή η υπουργός θα έχει συνεργασία με τους επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να εξετάσει θέματα που αφορούν τα ελληνικά Λιμάνια, ενώ τη Δευτέρα θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας, στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 επισκέπτες και κανένα μέλος