Η υπερπροσφορά χωρητικότητας, ο μεγάλος αριθμός των υπό ναυπήγηση πλοίων, η υποχώρηση του μεταφορικού έργου αλλά και η σημαντική μείωση της χρηματοδότησης των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων από τις τράπεζες θα αποτελέσουν και για το 2012 ορισμένους από τους «σκοπέλους» που θα βρουν μπροστά τους οι ναυτιλιακές εταιρείες.

Ωστόσο, σταδιακά από το 2013 εκτιμάται ότι ο τραπεζικός τομέας θα βρεθεί σε καλύτερη θέση οπότε και η χρηματοδότηση προς τη ναυτιλία θα αρχίσει και πάλι να αυξάνεται ευεργετικά.

Οι θέσεις αυτές παρουσιάσθηκαν, χθες στο πλαίσιο της εκδήλωσης World Shipping Congress που διοργανώθηκε από τους Financial Times και την εταιρεία Boussias Comm unications στο ξενοδοχείο Divani Αpollon Palace στο Καβούρι.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, όπως υποστήριξε ο Ανδριώτης  Σπύρος Πολέμης,  πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, η Κίνα αποτελεί βασικό «παίκτη» στον ναυτιλιακό κλάδο και στις διά θαλάσσης μεταφορές. Η «Κίνα αποτελεί “φάρο” ανάπτυξης, αλλά από μόνη της δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και του εμπορίου» ανέφερε ο κ. Πολέμης. Ο ίδιος πρότεινε να υπάρξει ένα μορατόριουμ, για συνεργασία γύρω από το θέμα των ναυπηγήσεων, καθώς ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι ότι στα ναυπηγεία της Κίνας, της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας «χτίζεται» μεγάλος αριθμός πλοίων που σύντομα θα πέσει στη θάλασσα. «Θα πρέπει, επίσης, να σκεφτούμε ότι η Κίνα στοχεύει στο μέλλον να μεταφέρει το 50% των προϊόντων της με δικά της πλοία».

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της πειρατείας, τονίζοντας ότι αποτελεί μάστιγα που πρέπει να χτυπηθεί ώστε να μην πληγεί το διεθνές εμπόριο. Κατά τον ίδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας όπου το 2009 καταγράφηκαν 117 πειρατικές επιθέσεις, με αποτέλεσμα να κρατηθούν από τους πειρατές 46 πλοία, το 2010 οι πειρατικές επιθέσεις αυξήθηκαν σε 127, ενώ κρατήθηκαν 47 πλοία και το 2001 οι πειρατικές επιθέσεις έφθασαν στις 151 και κρατήθηκαν 25 πλοία. Να σημειωθεί ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από το φαινόμενο της πειρατείας, όπως προκύπτει από στοιχεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (EEE), κυμαίνονται από 7,5 - 14 δισ. δολάρια.

Παρά την κρίση, οι αισιόδοξες «πινελιές» για το μέλλον της ναυτιλίας δεν λείπουν. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας PSMI, Petrofin Research, Τεντ Πετρόπουλο, η φετινή χρονιά αναμένεται να λειτουργήσει σταθεροποιητικά για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 μπορεί να υπάρξει μικρή ανάκαμψη, η οποία θα σταθεροποιηθεί το 2013-2014 με προοπτική να ανοίξουν και «στρόφιγγες» χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων των ναυτιλιακών εταιρειών. Το διεθνές ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο, κατά τον κ. Πετρόπουλο, ξεπερνάει τα 460 δισ. δολάρια και έχει χορηγηθεί από 40 τράπεζες εκ των οποίων το 89,6% είναι ευρωπαϊκές και το 9% προέρχονται από την Κίνα.

Επίσης, αναφέρθηκε από ομιλητές ότι πολλά Επενδυτικά Κεφάλαια προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που έχουν αφήσει οι τράπεζες στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών. Η απόφαση να επενδύσουν στη ναυτιλία, τονίσθηκε, δείχνει ότι την εμπιστεύονται για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει... ωστόσο σημείωσαν ότι «καλά θα ήταν εάν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές να αποφεύγονται, καθώς επιζητούν το γρήγορο κέρδος και ενίοτε η συνεργασία μαζί τους είναι σαν να βάζεις “αφεντικό” στο κεφάλι σου».

Του
Νίκου Μπαρδούνια


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 επισκέπτες και κανένα μέλος