Δυστυχώς συνέβη κι αυτό , λίγο πριν το Πάσχα : η τιμή του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από Πειραιά για το Ηράκλειο Κρήτης με επιστροφή είναι 38,00 Ευρώ , από Πειραιά για Ύδρα (Αργοσαρωνικός) με επιστροφή είναι 56,80 Ευρώ. Θα νομίζετε πως η διαφορά των 16,80 Ευρώ ακριβότερη η Ύδρα είναι λόγω μεγαλύτερης απόστασης.

Δυστυχώς πέσατε έξω , Πειραιάς - Ύδρα είναι 36 ναυτικά Μίλια , ενώ Πειραιάς- Ηράκλειο Κρήτης είναι 184 ναυτικά μίλια , με καιρικές συνθήκες δυσκολότερες κ. λ .π. Σίγουρα το Ηράκλειο βρίσκεται σε 148 ν. μ μεγαλύτερη απόσταση της Ύδρας ή πάνω από 5 φορές μακρυά της , όσοι και οι Πρωθυπουργοί που μόνο ή Ύδρα προσέφερε στο έθνος.

Ίσως δεν γνωρίζετε ότι στην Ύδρα δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και ότι η Ύδρα είναι ο προορισμός με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση ( ο καλύτερος πελάτης του Αργοσαρωνικού ) των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην γραμμή. Ο χρόνος κάλυψης της απόστασης των 36 ν. μ Πειραιάς -Ύδρα ,κυμαίνεται δε από 1 ώρα και 20 λεπτά έως 2 ώρες περίπου, και λόγω ελλείψεως Συμβατικού πλοίου πολλές φορές τους χειμερινούς μήνες στο νησί δεν προσεγγίζει πλοίο, με ότι συνεπάγεται αυτό . Ο χρόνος κάλυψης της απόστασης των 184 ν. μ Πειραιάς -Ηράκλειο ,κυμαίνεται:  από 5 ώρες και 30 λεπτά έως 7 ώρες και 30 λεπτά περίπου. Τα πλοία που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη σχεδόν στο σύνολον τους είναι νέας γενιάς, ενώ εκείνα που δραστηριοποιούνται στην Ύδρα είναι υπερήλικα.Το μεταφορικό έργο στην Κρήτη μοιράζεται σε πάνω από μια εταιρείες, στην Ύδρα προς το παρόν δεν μοιράζεται. Ίσως να εξηγούνται εύκολα όλα τα ανωτέρω. Εμείς σαν καταναλωτική ένωση και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς απλώς καταγράφουμε τα περίεργα κι όμως αληθινά.

Καταγραφή επίσης κάνουμε, γιατί ενώ οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις Αεροπορικές Συγκοινωνίες αναφέρουν στο εισιτήριο ξεχωριστά τους φόρους και ξεχωριστά το ναύλο, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες αποφεύγουν επιμελώς να πράττουν το ίδιο ; ( εμείς οι γνωρίζοντες το γιατί ,απλώς το επισημαίνουμε και ελπίζουμε βέβαια σύντομα να γίνη πράξη,αφού νομοθετηθεί : πρόταση κάνουμε).  Ελπίζοντας ότι οι καθ΄ ύλη αρμόδιοι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και θα ασχοληθούν σοβαρά με το « μεταφορικό ισοδύναμο » και με το πάγιο αίτημα μας για απαλλαγή του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από το 33% υπέρ τρίτων φόρους κ λ. π. που επιβαρύνεται ο ναύλος του, με απώτερο σκοπό την μείωση της τιμής του.

Γιατί ο επιβάτης καταναλωτής να πληρώνει εκτός από τους φόρους του στο κράτος και όλα τ΄ άλλα νομοθετημένα ….χαράτσια για να μετακινείται στα νησιά μας;


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 178 επισκέπτες και κανένα μέλος