KΕΙΜΕΝΟ & ΦΩΤΟ MARINEWS.GR Συνέντευξη στον
ΜΗΝΑ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟ
για το Πρώτο ΘΕΜΑ

Μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής και της επιλύσης των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στο λιμάνι του Πειραιά τα επόμενα χρόνια βρίσκεται η διοίκηση του ΟΛΠ αλλά και η κυβέρνηση. Γιατί το θέμα της παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ στους κινέζους είναι η μία πλευρά του νομίσματος, στην οποία έχουν εστιάσει όλοι, ξεχνώντας την άλλη πλευρά.
Οι προτάσεις υπάρχουν στο συρτάρι των αρμοδίων και τις φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το ΘΕΜΑ με μία αποκαλυπτική συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε, Νίκου Αναστασόπουλου.
Η επέκταση του λιμανιού προς τη Δραπετσώνα ακόμη και μέσω απαλλοτριώσεων για την εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊας, η εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω δημιουργίας θυγατρικής του ΟΛΠ εταιρείας, η οποία θα έχει αποκλειστικά την ακτοπλοία και όχι το εμπορικό λιμάνι, η δημιουργία Αττικού Λιμενικού Συστήματος και η επιβατών προς το Λαύριο και φορτίων –τροφοδοσίας των νησιών από την Ελευσίνα είναι μερικά από τα σχέδια.

Οι ανάγκες

- Κε Αναστασόπουλε, πως θα αντιμετωπίσετε τις ανάγκες της ακτοπλοϊας και της κρουαζιέρας μεσοπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα;

- Με δεδομένα ότι με βάση την εμπειρία του παρελθόντος και τις ορατές προβλέψεις του μέλλοντος, οδηγούμεθα μετά βεβαιότητος στο κτίσιμο νέων και μεγαλύτερων πλοίων, για τους αυτονόητους λόγους θετικών συνεργιών, οικονομίας κλίμακος, μείωσης κατανάλωσης καυσίμων με μεγαλύτερες ταχύτητες, βέλτιστη αξιοποίησης της κάλυψης της απόστασης των ελληνικών νησιών, δηλαδή ένα πλοίο να μπορεί να εκτελεί δύο δρομολόγια την ημέρα, το λιμάνι του Πειραιά, θα πρέπει να απαντήσει στην πρόκληση της ικανοποίησης των απαιτήσεων αυτών.
-
- Σ τα δεδομένα αυτά λαμβάνεται υπόψιν και ο όγκος επιβατών, ο οποίος σε ποιόν αριθμο υπολογίζεται ότι θα φθάσει τα επόμενα χρόνια ;

- Εάν λάβει κανείς υπόψη του ότι την προηγούμενη 10ετία 1996-2007
είχαμε αύξηση διακίνησης επιβατών στο εσωτερικό της τάξεως του 70% , στη δε κρουαζιέρα άνω του 50%, θα πρέπει με τους μετριότερους υπολογισμούς, μεταξύ 2016 και 2018 να αναμένει κανείς έναν όγκο επιβατών του ύψους των 17-18 εκατομμυρίων τον χρόνο, έναντι 13 εκ. που διακινεί αυτή την στιγμή.

Αττικό Λιμενικό Σύστημα

- Πώς θα αντιμετωπίσει ο Πειραιάς τα νέα δεδομένα και τα προβλήματα που θα προκύψουν;

- Οι δυνατότητες τις οποίες έχει ο Οργανισμός να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του μέλλοντος εστιάζονται, μεταξύ άλλων, και στη σύνδεση των λιμανιών της Αττικής, με την ονομασία Αττικό Λιμενικό Σύστημα, κάτω από την ομβρέλα του ΟΛΠ. Το σύστημα αυτό θα προσφέρει τη δυνατότητα σωστότερης και εξορθολογισμένης κατανομής των δραστηριοτήτων τόσο των επιβατών όσο και των εμπορικών φορτίων. του λιμανιού του Πειραιά.

- Τι θα επιτύχετε με αυτό τον τρόπο;

Με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερωθούν χώροι στο λιμάνι του Πειραιά για την καλύτερη λειτουργία του, θα μεταφερθούν γραμμές σε λιμάνι όπως αυτό Λαύριο που είναι σημαντικά πιο κοντά σε μεγάλο αριθμό νησιών που παρουσιάζουν και πολύ μεγάλη διακίνηση επιβατών, θα μειωθούν οι χρόνοι προσέγγισης των λιμανιών περίπου κατά το 1/3, θα αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση των όμορων δήμων του Πειραιά που έχουν φθάσει σε σημείο κορεσμού, θα εξασφαλισθεί το περιβάλλον γενικότερα των ίδιων δήμων που θα γίνει φιλικότερο και θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες για εξυπηρέτηση επιβατών και φορτίων.
Προϋπόθεση βεβαίως είναι η σύνδεση του Λαυρίου με τον προαστιακό που είναι προγραμματισμένο για το 2012-13 και η επέκταση της Αττικής Οδού η οποία είναι και στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αναφερθήκατε μόνο στο λιμάνι του Λαυρίου. δεν υπάρχει άλλο λιμάνι στα σχέδιά σας;

- Υπάρχει το λιμάνι της Ελευσίνας. Και αυτό γιατί η εκτροπή συμβατικού φορτίου και η τροφοδοσία των νησιών από το λιμάνι του Πειραιά προς την περιοχή της Ελευσίνας, , θα δώσει σημαντικό οξυγόνο στην ευρύτερη περιοχή του Οργανισμού, θα εξασφαλίσει καλύτερη λειτουργία του λιμανιού, επιτρέποντας τη βελτιστοποίηση εκμετάλλευσης των χώρων του και θα ανακουφίσει όλη την αστική περιοχή από χιλιάδες φορτηγά ετησίως, τα οποία επιβαρύνουν πολλαπλώς την ευρύτερη περιοχή, δίδοντας στο τέλος της ημέρας μία καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους που θα έχουν ένα φιλικότερο περιβάλλον.

Ενοποίηση λιμανιών


-Αναφερθήκατε προηγουμένως στην ενοποίηση λιμένων. Μπορείτε να γίνετε πιο αναλυτικός;

-Είναι βέβαιο ότι η λιμενική πολιτική της χώρας πρέπει στρατηγικά να οδηγηθεί σε ενοποίηση των μικρών λιμένων τόσο στον βορρά όσο και στο νότο κάτω από τα μεγάλα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, επιτυγχάνοντας πολλαπλές ωφέλειες. Πρώτον, φθηνή τεχνογνωσία των οργανωμένων ΟΛΠ και ΟΛΘ, δεύτερον, μέσω αυτών, εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για υλοποίηση των επενδύσεων και μάλιστα με ευνοϊκό κόστος, ευελιξία αποφάσεων και ενιαία στρατηγική ανάπτυξης.
Με την κίνηση αυτή επιτυγχάνεται και δημιουργία υπεραξίας σε ΟΛΠ και ΟΛΘ επ’ ωφελεία του βασικού μετόχου που είναι το Ελληνικό Δημόσιο που κατέχει κι το 75% των δύο αυτών Ανωνύμων Εταιρειών.
Με όλα αυτά εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα των λιμανιών. Μπορεί δε, σε ενίσχυση της ανάπτυξής τους, να χρησιμοποιηθεί το μοντέλο που ήδη υλοποιεί ο Πειραιάς της παραχώρησης, όπως προβλήτες για κρουαζιέρα, και έτσι εξασφάλιση ξένων ιδιωτικών επενδύσεων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.

- Με όλα αυτά όμως μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλο τον όγκο των επιβατών, που εκτιμάτε;

- Είναι βέβαιο ότι όλες οι παραπάνω προτάσεις μας που αφορούν το Αττικό Λιμενικό Σύστημα δε μπορεί να αποτελέσουν οριστική λύση για την αντιμετώπιση του μέλλοντος και για αυτό η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνουν εκείνες οι μελέτες που θα απαντήσουν στα προβλήματα αυτά μέσω
επέκτασης του λιμανιού του Πειραιά αφενός προς τη Δραπετσώνα για την ακτοπλοϊα και αφετέρου για την κρουαζιέρα από την περιοχή Παλατάκι και προς τα μέσα της θάλασσας.

Αναγκαστική απαλλοτρίωση

-Υπάρχουν όμως κάποια «κολλήματα» με τη Δραπετσώνα;

- Όπως είναι γνωστό στη Δραπετσώνα υπάρχει χώρος άνω των 900 στρεμμάτων στον οποίο συμμετέχουν πολλοί ιδιοκτήτες, όπως Εθνική Τράπεζα , BP, ΑΓΕΤ και ο ΟΛΠ και οι οποίοι, παρά τις προσπάθειες του ΥΠΕΧΩΔΕ, δεν δείχνει ότι μπορεί να συναινέσουν σε μία από κοινού εκμετάλλευση της τεράστιας αυτής έκτασης.

-Και πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό;

- Με το δεδομένο αυτό θα πρέπει ενδεχόμενα να αντιμετωπιστεί μέσω αναγκαστικής απαλλοτρίωσης η εξασφάλιση των αναγκαίων συμπληρωματικών χώρων προς τη λιμενική ζώνη που κατέχει ο ΟΛΠ ούτως ώστε να μπορεί ο Οργανισμός να υλοποιήσει τα απαραίτητα χερσαία έργα και να εξασφαλιστεί η λειτουργία της επέκτασης του λιμανιού.
Η συναίνεση των δήμων στα σχέδια αυτά είναι απολύτως απαραίτητη καθώς και ο συντονισμός και ο προγραμματισμός των έργων από κοινού με τα συναρμόδια υπουργεία ΥΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών.

Θυγατρική για την Ακτοπλοία

- Κύριε Αναστασόπουλε πως θα εξασφαλίσετε τη χρηματοδότηση των έργων αυτών που σχεδιάζετε;

Με τη νομική μορφή που έχει ο ΟΛΠ, ως Ανώνυμη Εταιρεία, δε είναι δυνατόν να εντάξει τέτοιο επενδυτικό πρόγραμμα ούτε σε κοινοτικά προγράμματα ούτε να εξασφαλίσει κρατικά κονδύλια-επιδοτήσεις.
Παρόλα αυτά υπάρχουν λύσεις μέσω θυγατρικής εταιρείας η οποία θα είχε αποκλειστικά την ακτοπλοία και όχι το εμπορικό λιμάνι και η οποία θα μπορούσε να υπαχθεί στα κοινοτικά κονδύλια, ως μη εισηγμένη. Για δε την κρουαζιέρα η εξασφάλιση χρηματοδότηση θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω, ενδεχομένων παραχωρήσεων μερικών προβλητών σε εταιρείες κρουαζιέρας.
Στη φάση αυτή δεν είναι ώριμες οι απαντήσεις, ούτε έχουν γίνει ολοκληρωμένες μελέτες. Όταν και εφόσον προχωρήσουν τα σχέδια έστω και σε προκαταρκτική μορφή θα μελετηθούν επακριβώς οι παράμετροι όλου του παραπάνω σχεδίου.

-Έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση για όλα αυτά;

- Όλες οι προτάσεις που αφορούν στο μέλλον θα μελετηθούν περαιτέρω και θα επιλεγεί η βέλτιστη λύση και θα δοθεί προς έγκριση. Ένα μέρος από τα οφέλη της παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει σε όλα αυτά τα μακρόπνοα και δύσκολα επενδυτικά προγράμματα


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 183 επισκέπτες και κανένα μέλος