Ένταση δημιουργήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων στο ΥΕΝ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αναστάσης Παπαληγούρας.
Θέμα της κόντρας του υπουργού με τους δημοσιογράφους

 

 

 

Πηγή:  Marinews.gr

 

 

ήταν ο τρόπος που γίνεται η ενημέρωση για τα αποτελέσματα των διαγωνισμών στις επιδοτούμενες γραμμές.
Οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονταν γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση-εύκολη πρόσβαση για το ποιοι παίρνουν τους διαγωνισμούς και με ποιο ποσό.
« Όλα είναι σε δημόσια θέα. Και αν δεν είναι , που δεν το πιστεύω, θα γίνουν» ήταν η απάντηση του υπουργού.
Στο σημείο αυτό επενέβη ο Α’ υπαρχηγός, υποναύαρχος Λ.Σ. Θ.Μπούσιος: «Τα αποτελέσματα αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων όπως ορίζει ο νόμος».
Μετά την πάσα τον λόγο πήρε ο υπουργός που επιτέθηκε φραστικά: « Δεν υπάρχει περίπτωση απόκρυψης στοιχείων. Δημιουργούνται απαράδεκτοι υπαινιγμοί και σύννεφα. Τα αποτελέσματα είναι τοιχοκολλημένα».
Οι δημοσιογράφοι απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν εάν τα αποτελέσματα είναι τοιχοκολλημένα και ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι ότι δεν έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση.
Ακολούθησε νέα επίθεση του υπουργού: «Ο ισχυρισμός ότι δεν γνωρίζετε ότι είναι τοιχοκολλημένα δεν σας επιτρέπει να κάνετε υπαινιγμούς. Θα έπρεπε να το εξαντλήσετε το θέμα αντί να λέτε δεν το ξέρω».
Αμέσως μετά όμως ο Αν.Παπαληγούρας και αφού κατάλαβε ότι το πρόβλημα είναι η άμεση ενημέρωση των δημοσιογράφων για το θέμα αυτό είπε:
«Για το μέλλον δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ενημέρωσης.» και γυρνώντας προς τον υπαρχηγό του είπε: « Αφού τοιχοκολλούνται γιατί δεν αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του ΥΕΝ;»


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 119 επισκέπτες και κανένα μέλος