Ένα σύγχρονο πρόγραμμα για τη θαλάσσια επιτήρηση
To BLUEMASSMED, ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη θαλάσσια επιτήρηση 6 Κρατών - Μελών της Μεσογείου και της προσβάσεώς της στον Ατλαντικό Ωκεανό (ήτοι Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Μάλτα), παρουσιάζεται την 7η Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες.
Το BLUEMASSMED διασυνδέει περίπου 40 κέντρα επιχειρήσεων των συμμετεχόντων φορέων να μοιράζονται πληροφορίες και υπηρεσίες με επαρκή ποιότητα και ασφάλεια.
Η ανταλλαγή πληροφοριών και η συνεπαγόμενη προστιθέμενη αξία της ως προς την έγκαιρη και πληρέστερη γνώση των συμβάντων που αφορούν στους εταίρους στον τομέα ευθύνης τους, σημαίνει ότι οι εν λόγω εταίροι θα αποκτήσουν μακροπρόθεσμα κοινή και ενιαία βασική απεικόνιση ναυτιλιακών πληροφοριών (SBCMP - Shared Basic Common Maritime Picture).
Πλέον  μετά από 2 έτη αποδοτικής έρευνας, αποφασίστηκε η πειραματική επίδειξη του BLUEMASSMED, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιασθούν στη διάσκεψη της 7ης Ιουνίου όπου και θα συζητηθούν τα ζητήματα που αναδείχθηκαν από το εν λόγω Πρόγραμμα.
Αποσκοπώντας στη συγκέντρωση με τους φορείς αυτού του εγχειρήματος, η επίδειξη απευθύνεται  πρόσκληση σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς Ιδρύματα ή ιδιώτες από τα Κράτη-Μέλη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εν ολίγοις σε όλους όσους εμπλέκονται ή ενδιαφέρονται για θέματα ναυτιλιακής πληροφόρησης και για το ναυτιλιακό μέλλον της Ευρώπης.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 210 επισκέπτες και κανένα μέλος